Esquerra Republicana ha denunciat, en un comunicat, que el Govern Municipal destinarà el milió i mig d’euros provinents del fons Next Generation per al projecte “Mataró: Innovació urbana en el comerç” a obra Pública i projectes com la recollida comercial porta a porta.

 

A finals de gener de 2022, el Govern Municipal anuncià que Mataró havia aconseguit 1.445.000 € del fons Next Generation per al projecte “Mataró: Innovació urbana en el comerç” per impulsar el comerç urbà i, especialment, promoure la digitalització del comerç de Mataró.

La digitalització era un dels elements prioritaris de la convocatòria: la incorporació de l’element tecnològic com a palanca de transformació del comerç.

Però Esquerra Republicana denuncia que, no obstant això, a la presentació del detall de partides que serien objecte d’aquesta esperada inversió, sorprèn veure que el Govern Municipal destinarà un 70% del total d’aquest ajut a finançar obra pública i  no a la finalitat explicitada (digitalització del comerç urbà).

Concretament, 272.000 € es destinaran al nou paviment de la Plaça de Santa Anna i 737.600 € més per rehabilitar les façanes de l’Ajuntament.

Per altra banda, una altra part dels fons es destinaran a l’adquisició de noves jardineres per la Riera o a finançar la implementació de la recollida comercial porta a porta. Sempre segons ERC, els fons que quedaran disponibles per l’ajuda a la transformació digital del comerç urbà de Mataró seran molt pocs, tot i la necessitat imperiosa del teixit comercial urbà per a fer aquest trànsit.

Des d’Esquerra Republicana consideren que l’impuls del comerç local ha de ser una prioritat per Mataró i el seu Govern. En aquest sentit, troben a faltar un projecte polític sòlid, que impulsi el teixit comercial de Mataró i sobretot, la presa de decisions que l’afavoreixin, en diferents àmbits; com poden ser la promoció, la digitalització o les zones d’aparcament.