L’Escola GEM és l’única de Mataró que ofereix un punt de recollida per a reciclatge d’instruments d’escriptura. Per cada estri reciclat, el projecte Terracycle, que és d’àmbit estatal i porta recaptats més de 76.000 euros, fa una donació a l’escola per poder invertir en millores en el reciclatge.

L’alumnat de 5è de primària, des de l’àrea d’STEAM, està promocionant aquest programa que busca oferir punts de recollida per evitar que es llenci més material escolar del compte a la brossa. L’escola GEM és l’única de Mataró que actua com a punt de recollida per a Terracyle, un fet que destaca el compromís del centre escolar amb el medi ambient.

Els articles que es poden reciclar amb aquest sistema són tots els bolígrafs i similars, marcadors, retoladors i correctors líquids, entre d’altres. Un cop s’ha recopilat prou material, aquest s’envia de l’escola fins als magatzems de TerraCycle, on transformen el residu en productes d’ús diari, com bancs per als parcs públics.

El sistema de reciclatge és molt senzill. Es poden deixar en el punt de recollida que tinguis més a prop. En el cas de Mataró, és l’Escola GEM (c. Àvila, 9 de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 15 a 18h. En aquest cas, només cal crear-se un compte de TerraCycle, trobar un lloc públic que tingui el consentiment del responsable de l’espai per instal·lar-hi la recollida i omplir un formulari amb la sol·licitud.

Un cop ets membre del projecte, només cal descarregar una etiqueta que es farà servir per tancar les caixes que s’enviaran amb el material per reciclar. Amb cada enviament de més de 20 quilos s’aconsegueixen punts TerraCycle que es poden bescanviar per donacions per a l’associació o escola que hagis escollit.

De moment, a tot l’Estat 735 equips amb més de 5,4 milions de residus reciclats i més de 76.000 euros recaptats fins el moment. El projecte, que compta amb el suport de l’empresa BIC, té encara cinc places disponibles de recollida de residus.

Sobre TerraCycle

TerraCycle és una empresa innovadora de reciclatge que s’ha convertit en líder mundial en reciclatge dels residus que són més complicats de donar una segona vida. Compten amb una gran gamma de programes gratuïts finançats per empreses conscienciades amb el medi ambient i solucions disponibles per a gairebé tot tipus de residus.