La formació taronja porta al Ple de Mataró el polèmic joc de ‘Okupa tu també’ i critica que l’Ajuntament financi amb diners públics a fundacions que donen cobertura a aquest tipus de jocs.

 

En el ple del mes de març el Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró va preguntar al govern sobre el finançament de la Fundació Unió de Cooperadors i el joc de taula ‘Okupa la teva també’.

El partit liberal ha explicat que “l’Ajuntament finança i dona diners públics a una Fundació que dona cabuda a organitzacions que creen un joc que fomenta l’okupació il·legal d’habitatges”. La portaveu de Ciutadans a Mataró, Cristina Sancho, ha criticat durament que el govern de la ciutat destini “50.000€ cada any per a finançar aquest tipus d’organitzacions” i ha assenyalat que “el problema de l’okupació ja és prou important com per a finançar-lo amb diners públics, que prové de les seves pujades d’impostos als veïns de Mataró”.

Així mateix, Sancho ha recordat al govern municipal que “vostès demanen canvis legislatius i han votat una llei en el Parlament de Catalunya per a donar lloguer social als okupes amb l’efecte crida que aquesta pràctica pot tenir”. En aquest sentit, Cristina Sancho ha exigit “canviar les lleis per a endurir les penes i no per a fomentar l’okupació com pretenen els partits que han donat suport a aquesta mesura, entre ells socialistes i comuns”.