Els mataronins i mataronines van tornar al carrer per tornar a gaudir de la Rua de Carnestoltes, un esdeveniment de cultura popular que ha comptat amb la participació de 10 comparses, música en directe, foc i la disbauxa de la comitiva d’en Pellofa XLIV.

 

Enguany la Rua de Carnestoltes 2022, que estrenava recorregut, ha comptat amb la participació ciutadana que s’ha aplegat a banda i banda de les vies escollides: el Parc de Cerdanyola, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, la plaça Granollers i el Camí de la Geganta fins arribar al Parc Central. Ha estat la major concentració a Mataró d’ençà que es van decretar les restriccions a causa de la pandèmia que encara estem patint.

La comitiva va acabar el seu recorregut al Parc Central, on es va fer públic el veredicte del jurat:

  • Premi a la millor comparsa familiar, hi han participat 4: Essència de Venècia que han transportat als espectadors i espectadores a la ciutat europea amb el Carnaval més famós, antic i amb més glamour.
  • El premi especial del jurat ha estat per la comparsa Junts és possible de Llar Nova de la Fundació Llars Amistat que ha volgut fer un homenatge i agraïment a tot el col·lectiu sociosanitari que ha estat i continua treballant per la nostra salut.
  • Pel que fa als premis a les millors comparses grans: el tercer premi ha estat pel Drac Mas del Centre de Formació i Prevenció Sant Jordi amb el gegant que van crear durant el confinament; el segon ha estat per Egipte és espectacle de l’Associació sense ànim de lucre Cabrera és espectacle que s’han inspirat en la cançó “Dark Horse” de Katy Perry i el primer premi ha estat per Retratats, una comparsa formada per 21 particulars que han desfilat amb obres d’art famoses com el Crit de Munch, la Noia de la Perla de Veermer, l’Autoretrat de Van Gogh i els seus famosos girasols, entre d’altres.

Un cop fet públic el veredicte, l’Orquestra La Tropical Versions va oferir la seva música als participants al Ball de Carnestoltes de Mataró.