Des de Junts per Mataró, creuen imprescindible treballar envers un manteniment continuat de l’espai públic. Pensen que cal garantir una qualitat de vida, una millora social i urbana als barris i caminar cap a una ciutat autosuficient i ben connectada. És en aquest sentit que han presentat una proposta de resolució per ser tractada al proper Ple Municipal.

 

Amb l’objectiu d’aconseguir una coordinació entre tots els agents que intervenen en una obra, així com que hi hagi una harmonia a la ciutat i les diferents actuacions quedin integrades, evitant molèsties innecessàries, des de Junts per Mataró recorden que durant tot aquest mandat han estat presentant propostes de resolució en aquest sentit.

Exemple de les propostes presentades i aprovades, són: Treballar per tenir un manual de qualitat de les obres, Establir un índex de satisfacció envers la qualitat de l’espai públic, L’especialització i la digitalització dels departaments implicats, Redacció d’una ordenança dels usos del paisatge urbà del municipi i Fomentar l’ús racional i sostenible dels entorns de ciutat.

La implementació d’aquestes propostes ha de servir per garantir, en la mesura del possible, una situació de normalitat a la ciutat mentre es duen a terme unes intervencions que busquen beneficiar la ciutadania.

Per altra banda, afirmen que Mataró ha de disposar d’un model de gestió a on les actuacions es plantegin i s’executin tenint present la ciutat en la seva globalitat, amb totes les seves característiques i particularitats. Per això, Junts per Mataró, proposa establir dues accions inicials. En primer lloc la creació d’un comitè d’obres i mobilitat. Aquest tindrà com a missió fonamental aprovar l’inici d’una obra amb totes les garanties que s’executarà amb la màxima qualitat, que el seu manteniment serà correcte i que posteriorment no hi haurà problemes d’adequació o de funcionament, perquè prèviament s’hauran valorat i solucionat tots els possibles inconvenients o anomalies.

La creació d’aquest comitè aportaria la disminució de les afectacions de les obres a l’espai públic, planificació de les actuacions d’acord amb les necessitats de la ciutat, amb perspectiva global, per evitar situacions com les que s’han estat produint aquests mesos amb les obres de l’Anella Verda o el Camí Ral.

En segon lloc, els juntaires creuen necessari  disposar d’un protocol de tramitació de projectes i seguiment de les obres que té per objectiu dedicar esforços durant la redacció del projecte i la fase de seguiment de les obres per garantir-ne la bona execució i facilitar-ne el manteniment posterior. Això permetria introduir criteris de manteniment en la fase de redacció dels projectes, alhora que dur a terme un control tècnic en el disseny dels projectes respecte als elements i les solucions tècniques, que evitin situacions com les que s’han produït amb el paviment de la plaça Santa Anna.