Amb els lemes “Cerdanyola t’estima, cuida-la!” i “Jo vull millorar Rocafonda, el Palau, l’Escorxador. I tu?” es vol conscienciar la ciutadania fomentant els valors de la convivència i el civisme.

 

El proper dimarts 1 de març, a les 11 h del matí a la Plaça Isla Cristina de Cerdanyola, i el dissabte 5 de març, a les 17.30 h a la plaça Joan XXIII, a Rocafonda, es donarà el tret de sortida de la campanya del projecte per tenir cura del barri. Durant el mes de març es podran veure pels carrers de Cerdanyola i de Rocafonda, el Palau, l’Escorxador missatges amb l’objectiu de promoure el bon veïnatge i el respecte pels elements de la via pública.


Aquest és un projecte col·laboratiu i comunitari, creat conjuntament per diverses entitats, particulars, escoles i serveis de l’Ajuntament. La finalitat és que les persones se sentin orgulloses del lloc on viuen, que el cuidin, que el gaudeixin i que contribueixin a la seva millora, en definitiva, visibilitzar l’espai públic com a lloc positiu de relació. Els missatges, en diferents llengües per tal d’arribar a una part més gran de la ciutadania, s’han imprès en format d’etiqueta per penjar en carrers, places i elements del mobiliari urbà com papereres, bancs, baranes, fonts, arbres, jardineres… També s’han elaborat unes pancartes, cartells, panells informatius i publicitat a Mataró Bus.

Per a la consecució del projecte es va constituir un grup de treball a cada territori, de caire intercultural i intergeneracional, que des del mes d’octubre de 2021 s’ha reunit periòdicament per escollir els lemes, pensar els diferents missatges i decidir conjuntament la ubicació de les etiquetes, realitzant rutes i observació a l’espai públic dels dos territoris. Aquest grup de treball l’han format entitats, persones a títol individual i altres col·lectius. Cal destacar la implicació activa dels alumnes de secundària de diferents centres educatius de la ciutat com l’Institut Escola Àngela Bransuela o l’Institut Escola Mar Mediterrània, que a través del Servei Comunitari han participat en el projecte. També hi han col·laborat l’Escola Josep Montserrat i els Espais Joves de Cerdanyola i de Rocafonda-El Palau.

Els actes inicials es portaran a terme a l’1 de març a la Plaça d’Isla Cristina a Cerdanyola i el 5 de març, a la plaça de Joan XXIII a Rocafonda, i consistiran en un espectacle de dansa i la lectura d’uns textos per expressar els valors del projecte, com són el respecte, el dret al descans, la neteja, el dret a l’oci, l’amistat, l’orgull de pertànyer al seu barri, etc.

El projecte està finançat per la Diputació de Barcelona dins el projecte de Barris i Comunitats, motors de transformació social.