Es faran sessions sobre la nova mobilitat de Mataró amb l’objectiu de millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular en bicicleta i patinet elèctric, millorar la seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les sessions tindran lloc els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, s’oferiran en format presencial i telemàtic i cal inscripció prèvia.

 

La Policia Local de Mataró ha organitzat dues sessions de formació sobre com moure’s per Mataró un cop ha entrat en funcionament la nova Ordenança de Mobilitat, que dedica especial atenció a pacificar i conciliar la circulació de vehicles i a millorar la qualitat de vida i salut de les persones, prioritzant la circulació a peu i la mobilitat més sostenible.

Les sessions s’adrecen, principalment, a persones usuàries de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). L’objectiu principal és millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular amb aquest tipus de vehicles, millorar-ne la seva seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les dades fetes públiques en l’última Junta Local de Seguretat posen de manifest l’augment de la sinistralitat viària amb VMP implicats en els últims dos anys: el 2021 es van registrar 51 accidents amb patinet elèctric; el 2020 se’n van registrar 33 i, el 2019, 3.

Les formacions es faran els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, en format presencial a l’edifici de Via Pública a les 9 del matí i, a les 11h, en format telemàtic via Zoom. Són gratuïtes i cal inscripció prèvia.