Esquerra creu que el Govern de Mataró ha obtingut pocs habitatges en les negociacions amb la SAREB, comparativament amb altres municipis. Ara que l’Estat tindrà una participació superior al 50 % en aquest anomenat banc dolent, la situació ha canviat i demana el traspàs de la totalitat dels habitatges de què disposa a Mataró.

 

El Grup Municipal d’ERC-MES a Mataró creu que la reivindicació ciutadana per a dedicar els actius de l’anomenat banc dolent a fer créixer el parc públic d’habitatge, disposar d’edificis a mig construir i també de solars susceptibles de fer-hi habitatge, ha tornat a posar-se d’actualitat.

Això es deu al fet que el Congrés dels Diputats ha convalidat el decret que permet a l’Estat, a través del FROB, tenir una participació superior al 50% a la SAREB i, per tant, la majoria i el control sobre aquest mecanisme creat després del rescat bancari (que es va enfilar fins a quasi 100.000 milions d’euros públics, que majoritàriament no han estat retornats…).

Segons dades del web de la SAREB, a Mataró hi ha 243 habitatges, 9 obres inacabades, 19 solars i 37 locals comercials.

Els republicans també recorden que, després d’una primera negociació, el govern municipal només va obtenir 15 habitatges de la SAREB. A més, la quantitat queda lluny del que han aconseguit altres ajuntaments catalans com: Santa Coloma de Gramenet (220), Barcelona (200), Sabadell (80), Lleida (60), Calafell (58) o Manresa (40).

Per aquesta raó, el Grup Municipal d’ERC-MES proposarà al proper Ple Municipal que el Govern Municipal demani que l’Estat traspassi la totalitat dels immobles que la SAREB té a Mataró, amb l’objectiu de tenir més habitatge públic, edificis a mig construir i solars per a promoure habitatge i mitigar així la situació d’emergència habitacional que viu la ciutat.

Aquest grup polític també fa notar que, “donat que el Govern Municipal de Mataró de PSC i ECPM, té el mateix color polític que el de l’Estat (que ara tindrà el control de la SAREB), hauria de ser més fàcil l’entesa per acordar amb ells la cessió a Mataró de la titularitat de tots els immobles situats a la nostra ciutat”.