Esquerra exigeix al Govern Municipal que prengui mesures urgents per tal d’acabar amb la presència de rosegadors. Una problemàtica que afecta a la bona convivència del barri de l’Havana i del conjunt de la ciutat.

 

L’Associació de Veïns de l’Havana i rodalies alertava aquesta setmana d’una plaga de rates al barri. Diversos veïns han denunciat també, individualment, les molèsties a causa de la presència de rosegadors.

Denuncien que a la tarda s’incrementen els problemes, perquè és l’hora on els rosegadors mostren més activitat, cosa que provoca incidències i malestar al conjunt del veïnat, especialment als voltants de la Plaça de l’Havana.

També s’han denunciat plagues de coloms que impedeixen realitzar una vida normal a ciutadans i petits negocis, especialment negocis orientats a l’hostaleria que compten amb una terrassa a la via pública on desenvolupen bona part de la seva activitat econòmica.

Per la seva banda, el Grup Municipal d’ERC-MES alerta que és l’Ajuntament el responsable de realitzar el control de plagues. Malgrat aquesta competència està externalitada.

És per això que el Grup d’Esquerra Republicana portarà al pròxim Ple Municipal aquesta problemàtica. Esquerra Preguntarà quines han estat les accions dutes a terme per acabar amb les plagues i els mecanismes de prevenció per a futures ocasions. L’objectiu és que el Govern Municipal prengui mesures urgents per resoldre el problema.