Al consistori mataroní hi ha un regidor que és l’autèntic comodí del govern. S’ocupa de tot allò que no fan, o han deixat de fer, alguns dels seus companys i companyes. A part de ser el Primer Tinent d’Alcalde és responsable d’Administració, Bon Govern, Transparència Mobilitat i Seguretat Pública. Malgrat estar en desacord amb moltes de les seves decisions, i discutir-les, en els àmbits municipals que comanda, demostra -a més de ser bona persona- un comportament honest i treballador. Virtuts que des de l’oposició li reconeixem.

Tot i ser sergent de la Policia Local en excedència en un altre municipi, no s’ha amagat a l’hora de presentar i fer públic un document sobre la policia local mataronina en que, entre ’altres coses, es diu que durant l’any 2021 es va registrar un absentisme del 19,9%, que s’enfila fins al 35,2% en el torn de nit.

Alguns policies – no tots- han afirmat sense envermellir que el regidor ha airejat “dades falses” en relació amb l’absentisme “per intentat tapar la seva pèssima gestió, derivant la responsabilitat al cos com si la cosa no anés amb ell”.

Doncs bé, les dades no són falses i reflecteixen la realitat. Des de l’oposició ho hem denunciat moltes vegades, així com la incapacitat d’aquest govern de liderar i donar respostes davant d’aquesta situació, afegint que dins la Policia Local, hi ha qui es mostra extraordinàriament opac amb actituds corporativistes, fet que fins i tot ha donat refugi a expressions desafortunades més pròpies de l’extrema dreta que d’un cos policial professional. La mostra més evident fou tot l’afer dels missatges a l’aplicació watsapp interns sobre el procés, en el que es feren manifestacions impròpies en una policia democràtica.

En aquell tema el govern municipal va decidir posar-se de perfil i fer veure com si no hagués passat res. Gravíssim error, doncs ara alguns agents, fent vagues encobertes, deixant el torn de nit sense agents i practicant l’absentisme laboral, intenten demostrat als electes i a tota la ciutat qui mana.

El fets són greus, però ho és més que només el regidor ha donat la cara, mentre els altres membres del govern han desaparegut, fent veure que amb ells no va la cosa. També ho han fet els grups municipals d’En Comú Podem i Socialista, en una mostra de progressisme que fa riure. També el Sr. Alcalde i l’aspirant a substituir-lo.

Tot plegat un gran desori que pot acabar per fer cremar a la foguera del “políticament correcte”, al regidor que actua amb més responsabilitat. I avui parlem de la seguretat i la policia local, perquè si parlem de l’execució de la, ja famosa, anella ciclista mataronina, no diríem mai qui està donant la cara al respecte en un govern de 15 regidors. Quines coincidències!

Com ben segur sabreu, el destil·lat del vi de Jerez és el “Brandy”, de la paraula holandesa que fa referència al vi cremat. Es això el que alguns pretenen fer amb el. regidor?

 

Alfons Canela i Serrano

Portaveu de Junts per Mataró