L’assemblea de socis i sòcies de la Seu Territorial del Maresme d’Òmnium Cultural, celebrada a l’Ateneu Centre – Cultural de la Fundació Iluro, escull Laia Nonell per rellevar al fins ara president, Carles Estapé.

 

L’assemblea d’Òmnium al Maresme havia estat convocada per aquest 25 de gener a les 7 de la tarda. Hi van assistir una seixantena de socis i sòcies que van poder votar els càrrecs que estatutàriament calia renovar. Els càrrecs renovats van ser: Laia Nonell, Presidència; Carles Estapé, Vicepresidència; Jordi Fernàndez, Secretaria; Massimo Cova, Vocalia 1; Mercè Pedemonte, Vocalia 3; Toni Rodon, Vocalia 5; Ignasi Gómez, Vocalia 7 i Arcadi Martín Vocalia 9.

Asmaa Aouattah i Aina Fernàndez van ser les encarregades de presentar la Memòria d’activitats del 2021 en una assemblea portada per l’actual secretari de la junta territorial, Jordi Fernàndez.

Seguidament, la nova presidenta, Laia Nonell, va presentar el Pla de Treball pel 2022, mentre que el tresorer, Oriol Varela, va posar veu al pressupost previst per tal de fer realitat aquest Pla de Treball. Òmnium seguirà portant a terme actes i actuacions al voltant dels drets civils i polítics, la llengua, la cultura, la cohesió social i la propi funcionament de l’entitat. El Dia de les Lletres al Maresme i l’organització de la Flama del Canigó, són alguns dels actes destacats, com també ho són l’Escola de Formació Guillem Agulló, la Mostra VOC i premis literaris com el Memorial Joaquim Casas.

Una vegada tractats els punts de l’ordre del dia, es va donar entrada a representants d’entitats i altres persones convidades. En aquesta segona part de l’assemblea van intervenir el president sortint, Carles Estapé i Marina Gay, aquesta en representació de la Junta Nacional. La cloenda va anar a càrrec de Laia Nonell, que va fer així, el seu primer discurs com a presidenta d’Òmnium Maresme.

S’havia previst la participació en l’acte del president nacional de l’entitat, Jordi Cuixart, que finalment no va poder assistir per motius personals.