Joaquim Camprubí, actual regidor d’Esquerra Republicana al Consistori mataroní, ha fet un pas endavant quan ha estat l’hora que aquest partit planteges el relleu de Francesc Teixidó, fins ara líder del Grup Municipal d’aquesta formació a Mataró.

 

Esquerra Republicana ha estat el primer partit de la ciutat en mobilitzar la seva militància per escollir cap de llista per a les eleccions municipals del 2023. El proper dijous 27 de gener se celebraran les primàries en una Assemblea d’aquesta formació a Mataró. A l’assemblea, que ja ha estat convocada, els republicans, escolliran un nou candidat després de la renúncia a la reelecció del Portaveu Francesc Teixidó.

Camprubí, regidor per Esquerra Republicana a Mataró des de les eleccions del 2015, serà la proposta que presentarà l’Executiva Local del partit per arrabassar l’alcaldia a David Bote (PSC).

En una carta a la militància, Camprubí considera que “Mataró necessita un nou impuls, desacomplexat, ambiciós i integrador” i subratlla que “ha arribat el moment de liderar la ciutat i posar-la al servei de la ciutadania i el país”.

Ara per ara, Camprubí ha estat l’únic que ha presentat candidatura per optar a ser candidat pels republicans.

 

Perfil de Joaquim Camprubí

Joaquim Camprubí i Cabané és actualment regidor a l’Ajuntament de Mataró, essent Vocal de la CIM de Presidència, Bona Governança i Reptes Mataró, Vocal suplent de la CIM de Qualitat Urbana i Benestar de la Ciutadania i Vocal suplent de la CIM de Desenvolupament Urbà i Econòmic. Com a representant del Grup municipal d’ERC-Moviment d’esquerres, també ocupa els llocs de conseller a l’empresa municipal Aigües de Mataró i vocal de la Comissió Informativa Municipal de l’àrea de Gestió de l’Espai Públic.

Nascut a Barcelona l’any 1964, viu a Mataró des de l’any 1999. Està casat i té de dues filles.

Professionalment, és agent rural de la Generalitat de Catalunya, pilot comercial d’helicòpter, instructor de vol i examinador de l’EASA (Eurepean Aviation Safety Agency). Per altra banda, ha realitzat estudis com auditor d’organitzacions aeronàutiques.

Ha desenvolupat la seva carrera professional a l’administració pública i a l’empresa privada. Com a agent rural fa feines de coordinació i pilotatge al Grup de Suport de Vigilància Aèria, realitzant tasques de prevenció i actuacions a riscos que afecten el medi natural a Catalunya. A l’empresa privada és “Head Trainer” a una acadèmia de vol vinculada a la UAB de Bellaterra i treballa com instructor de vol i professor d’aerodinàmica i d’enginyeria de l’helicòpter.

Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2008. Actualment, forma part de l’executiva del partit a Mataró i és secretari de finances de la Secció Local.

Afiliat al sindicat Comissions Obreres Nacional de Catalunya, forma part de l’executiva de l’Agrupació Sectorial d’Agents Forestals. Va ser president de l’Associació Professional d’Agents Rurals/Forestals de Catalunya.

Camprubí és un ferm defensor que des del municipalisme es pot contribuir a millorar la vida de les persones i alhora a l’alliberament nacional.

Pel que fa a les seves aficions: li agrada viatjar, l’excursionisme i els esports nàutics. Activitats que procura practicar amb la família i els amics.