La nova obra del politòleg i professor mataroní, editada per la Fundació Nous Horitzons, porta com a títol «”Els ‘equidistants’ tenien raó”, “El PCE al govern” i altres articles. Selecció d’articles d’uns anys (no només) políticament apassionants (2011-2021)».

 

El politòleg mataroní Miguel Guillén acaba de publicar un llibre que recopila articles escrits a la premsa durant els darrers deu anys. El treball, del que també és professor al TecnoCampusMataró, està editat per la Fundació Nous Horitzons i porta com a títol «”Els ‘equidistants’ tenien raó”, “El PCE al govern” i altres articles. Selecció d’articles d’uns anys (no només) políticament apassionants (2011-2021)». El volum compta amb pròleg de Joan Coscubiela, ex secretari general de CCOO de Catalunya, ex diputat d’ICV i actual director de l’Escola del Treball de CCOO.

Com es recull a la contraportada del llibre, “el període de temps comprès entre els anys 2011 i 2021 ha estat molt intens des del punt de vista polític, econòmic i social, a Catalunya, a Espanya i arreu del món. En aquest llibre es recull una selecció dels articles publicats per Miguel Guillén en diferents mitjans de comunicació locals i nacionals durant aquests anys, per tal d’oferir una perspectiva personal i concreta dels fets que s’han anat produint, amb especial atenció als esdeveniments polítics que han tingut lloc a Catalunya arrel de l’esclat de l’anomenat Procés, i també el trencament del bipartidisme a Espanya, particularment amb l’aparició de Podemos. La visió que dóna l’autor representa un punt de vista personal, però a la mateixa vegada s’emmarca en una tradició política i social concreta, aquella que beu de la font inesgotable del moviment obrer i el catalanisme popular”. En aquest treball, apareixen articles publicats a diferents mitjans de comunicació, com Público, Treball, El Periódico de Catalunya, Crític, Capgròs, Tribuna Maresme, Valors o Mataró Notícies.

Miguel Guillén Burguillos (Mataró, Barcelona, 1980) és llicenciat en Ciències Polítiques, diplomat en Ciències Empresarials i té un postgrau en Gestió de cooperatives i empreses d’economia social. Treballa com a professor associat al Tecnocampus-UPF i és Director de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, a més, col·labora habitualment a diferents mitjans de comunicació. L’any 2017 va publicar el seu primer llibre, “Podemos-Izquierda Unida. Del desamor a la confluencia” (Ed. Círculo Rojo).