L’INCASÒL ha convocat el concurs per la redacció del projecte arquitectònic. Drets Socials, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adjudicarà els habitatges segons els criteris que s’estableixi l’Ajuntament. Es preveu iniciar l’edificació de 4 promocions durant el primer trimestre del 2024 amb una inversió de 7,58 milions

 

La consellera del Departament de Drets Socials, Violant Cervera, i l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyats pel secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Mercè Conesa, i el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, van visitar aquesta setmana els terrenys on la Generalitat de Catalunya construirà 4 promocions amb un total de 60 habitatges de lloguer assequible. La inversió aproximada de construcció d’aquestes promocions és de 7,58 M€.

Les promocions s’edificaran en quatre parcel·les propietat de l’Ajuntament de Mataró cedides a l’INCASÒL mitjançant la constitució d’un dret de superfície. Estan situades al carrer de Casto Méndez Nuñez núm. 7 i 23 i al carrer dels Germans Thos i Codina núm. 24 i 36, a l’àmbit Ronda Barceló. L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya, per la seva part, adjudicarà els habitatges d’acord amb els criteris d’adjudicació que s’estableixin amb l’Ajuntament de Mataró. Així mateix, l’Agència serà l’encarregada de dur a terme l’administració, conservació i manteniment del total dels habitatges.

La Generalitat de Catalunya hi construirà quatre promocions que disposaran d’habitatges de dos i de tres dormitoris. Els locals comercials s’ubicaran en la planta baixa i l’aparcament a la planta soterrània. L’espai lliure de la parcel·la, no edificable, s’urbanitzarà i es cedirà per a servitud d’ús públic.

Consellera Cervera durant l’atenció a mitjans

L’INCASÒL ha convocat aquest el concurs per a la redacció del projecte arquitectònic i la direcció de les obres de construcció d’aquestes promocions i preveu disposar del projecte bàsic a principis de l’any 2023. Obtinguda la llicència d’obres, s’iniciarà la licitació de les obres de construcció dels edificis d’habitatges, amb la previsió que es puguin iniciar el primer trimestre de l’any 2024 i que tinguin una durada aproximada de 24 mesos.

La consellera Cervera va destacar que aquestes promocions de Mataró evidencien el canvi de model i l’aposta del Govern català pel lloguer social. “Tradicionalment, la Generalitat de Catalunya havia realitzat promocions de protecció oficial de compravenda d’habitatges. Això fa que el parc públic d’habitatge destinat a lloguer social sigui només de l’1’7% del total”.