El Grup Municipal liderat per Cristina Sancho, celebra que el govern municipal i altres partits de l’oposició hagin votat a favor que Mataró s’adhereixi al programa ONU-Dones “Ciutats segures i espais públics segurs”.

 

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Mataró va presentar, en el ple del mes de gener, una proposta de resolució perquè Mataró formi part del programa d’ONU-Dones “Ciutats segures i espais públics segurs”. Un programa que, segons va explicar la portaveu d’aquest grup, Cristina Sancho, “treballa des de diferents perspectives per a aconseguir l’eliminació de tota mena de violència contra la dona, així com la implementació de mesures positives per a la consecució d’una igualtat real i efectiva entre homes i dones”.

En aquest sentit, la regidora de Ciutadans ha assenyalat que “malgrat la igualtat reconeguda en la Constitució i en el nostre ordenament jurídic, persisteixen discriminacions que van des de les formes més extremes a les menys perceptibles i evidents que es donen dia a dia en tots els àmbits. En aquest sentit, és fonamental atendre col·lectius víctimes de discriminació múltiple, moltes vegades ocults fins ara, com el de les dones i nenes amb discapacitat”.

Per aquests motius, des de Ciutadans Mataró creuen necessari que “l’Ajuntament de Mataró formi part i col·labori activament amb aquesta iniciativa d’ONU Dones, perquè la lluita contra les violències i la desigualtat de gènere transcendeixi a l’àmbit de l’individual i el local i adquireixi una projecció internacional i col·lectiva, única esfera assumible per a la consecució real de la finalitat última que es pretén: l’erradicació de la desigualtat i de tota mena de violències que sofreixen dones i nenes a tot el món”.