El passat Ple Municipal de Mataró va aprovar una proposta d’Esquerra Republicana per tal d’actualitzar el Reglament d’ús de la Llengua Catalana a l’Ajuntament, que es va aprovar fa més de 25 anys.

 

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES Mataró va presentar una Proposta de Resolució al Ple de gener per tal d’actualitzar el reglament d’ús de la llengua catalana i, així, no només modernitzar-lo sinó també fomentar l’ús social del català al conjunt de la ciutat; tenint en compte que el “Reglament per a l’ús de la Llengua Catalana” de l’Ajuntament de Mataró té més de 25 anys.

Els republicans justifiquen aquesta proposta pel fet que, durant tot aquest temps, la realitat sociodemogràfica de Mataró ha canviat molt, a causa bàsicament de l’augment de població nouvinguda al municipi. A banda d’això, el món i la societat en general, han sofert nombrosos canvis fonamentalment a partir de l’aparició de noves tecnologies que han modificat els hàbits i consums de tothom, la manera de relacionar-nos, de comunicar-nos, etc. Tots aquests canvis afecten l’ús de totes les llengües, també a l’ús de la llengua catalana.

Per això, la proposta presentada per Esquerra Republicana – MES demanava, d’una banda, avaluar el grau de compliment del Reglament per a l’Ús de la Llengua Catalana de l’Ajuntament, en tots els àmbits d’actuació municipal i alhora fer una proposta de millora i reforma del Reglament per a l’ús de la Llengua Catalana de l’Ajuntament de Mataró per adequar-lo a la realitat de la societat 25 anys després de la seva aprovació.

La proposta va ser aprovada amb els vots a favor del Govern Municipal (PSC i En Comú Podem), Junts per Mataró i Esquerra Republicana. C’s va votar-hi en contra.

Des d’Esquerra es mostren satisfets i esperen que això serveixi també per fomentar l’ús social del català al conjunt de la ciutat.