Gràcies a l’acord, Mataró gaudirà del Cicle Gaudí, que porta al territori un circuit estable de cinema català i està present en més de 90 sales de tot Catalunya.

 

En el recentment estrenat Espai Escena i Pensament de l’Ateneu Centre Cultural, aquesta setmana s’ha signat el conveni de col·laboració entre el Foment Mataroní, la Fundació Iluro i l’Acadèmia de Cinema Català, per portar a Mataró el Cicle Gaudí. L’Ajuntament de Mataró també hi figura com a col·laborador.

Signatura conveni amb el Foment Mataroní, la Fundació Iluro i l’Acadèmia de Cinema Català per portar a Mataró el Cicle Gaudí

El conveni estableix el marc de col·laboració en el Projecte de Circuit estable de cinema català per tal que el municipi de Mataró es beneficiï del visionat de les produccions catalanes recents que el Cicle Gaudí porta al territori, amb la finalitat de promocionar el cinema català a la ciutat.

El projecte arriba a Mataró a través del Foment Mataroní, sala que projectarà les 10 pel·lícules catalanes (una al mes) en la seva sala situada al carrer Nou, i la Fundació Iluro que s’encarregarà de col·laborar amb el projecte enriquint les projeccions mensuals amb debats previs a les projeccions, que es realitzaran a l’Espai Escena i Pensament de l’Ateneu Centre Cultural.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català que constitueix una xarxa estable de sales d’un centenar de poblacions de tot el territori.

El Cicle Gaudí arrenca la seva trajectòria a Mataró el proper dijous 27 de gener amb la pel·lícula Pan de limón con semillas de amapola dirigida per Benito Zambrano, que ha rebut el suport de la crítica i ha aconseguit una nominació al Goya al Millor guió adaptat.