Havent passat nou mesos de l’aprovació del Pla de Seguretat Local i en moment en què la seguretat és una de les grans preocupacions de la ciutadania, el Grup Municipal de Junts per Mataró preguntarà al pròxim Ple si el Govern ha previst presentar-ne una avaluació.

 

En Ple ordinari del passat mes març es va aprovar el Pla de Seguretat Local 2021-2024. Aquest es va plantejar com l’instrument per a la gestió global (transversal i coordinada) de les polítiques públiques de seguretat urbana durant 4 anys, situant la demanda ciutadana al centre de la seva estratègia.

D’entre els objectius que fixa el pla hi ha el de conèixer i avaluar contínuament l’estat de la seguretat pública, detectant les demandes i necessitats de la ciutadania.

D’acord amb l’organització del sistema de seguretat pública, el seguiment i l’avaluació del Pla corresponen en primera instància a la Junta de Seguretat i, per delegació funcional, a la resta d’òrgans que integren el sistema local de seguretat pública. Està previst que l’alcalde doni compte d’aquest seguiment al Ple de l’Ajuntament i a la resta d’òrgans municipals que n’hagin de tenir coneixement.

Donat que aquesta previsió ja es contenia al Pla de Seguretat anterior, sense que mai el Ple ho hagués tractat i tenint en compte que la seguretat és una de les grans preocupacions de la ciutadania, el Grup independentista vol saber quan té el govern previst donar compte de l’avaluació de l’esmentat Pla durant l’any.