El Grup Municipal d’ERC-MES preguntarà al pròxim Ple Municipal, corresponent al mes de gener, quines repercussions té per a la ciutadania l’absentisme laboral al cos de la Policia Local.

 

Fa setmanes que el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez, explicava que un total de 38 agents de la Policia Local estaven de baixa la setmana anterior -concretament a començaments del desembre de 2021-. Això representa, aproximadament, el 21% sobre una plantilla total de 178 persones. Posteriorment, aquesta informació va ser ampliada, fins a conèixer que aquesta situació no es tractava d’un fet puntual sinó que la mitjana d’absentisme laboral al llarg de l’any 2021, i també del 2020, s’havia situat en el  23%.

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES Mataró considera que “aquesta situació és preocupant i alhora insostenible”. És per això que ha presentat una pregunta al Ple Municipal de gener. Ho ha fet per saber quines afectacions provoca l’absentisme al servei de la Policia Local de Mataró, donada la no disponibilitat permanent de 40 agents. Pregunten també per les afectacions que hi ha per a serveis concrets, dies i franges  horàries.

Finalment, els republicans es reafirmen en la voluntat de col·laboració amb el Govern Municipal i l’alcalde David Bote, en temes de seguretat. Però també recorden, una vegada més, que ara farà un any que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES Mataró va demanar una reunió de treball amb el nou equip directiu de la Policia Local de Mataró. Una reunió de treball que el Govern municipal no ha autoritzat…