Després d’haver proposat que el Mataró Bus arribés al passeig Marítim, ara, el Grup Municipal d’ERC-MES vol saber quants vestidors adaptats i dutxes amb cadira hi ha a les platges de la ciutat. També s’interessen per conèixer quines línies de la xarxa urbana de transport de passatgers faciliten l’accés a les platges.

 

En el Ple ordinari celebrat el mes de desembre, els republicans van presentar una proposta per tal que una línia del Mataró Bus arribés al passeig Marítim durant la pròxima temporada d’estiu. Proposta que el Govern Municipal no va fer seva i ni tan sols es va plantejar d’estudiar.

Esquerra creu que aquest fet és una discriminació vers totes aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i no disposen d’un vehicle per accedir als llocs reservats per a persones amb discapacitat que hi ha a prop de la platja.

La regidora Rosa Guanyabens defensa que: tenint en compte l’accés, la mobilitat per les passarel·les fins a l’aigua, els llocs per estar fora de les passarel·les, les dutxes amb cadira i els llocs on poder canviar-se per no tornar mullat a la cadira de rodes.  A Mataró encara li queda molt per fer si vol garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a les seves platges.

És per aquesta raó que, al pròxim Ple demanarà al Govern Municipal que li digui quants vestidors hi ha adaptats a les nostres platges, quantes dutxes amb cadira i quantes línies de bus amb vehicles adaptats arriben a prop de la platja perquè les persones amb dificultats de mobilitat hi puguin accedir.