Per a la portaveu del Grup de Ciutadans a Mataró, “Els drets i les llibertats de tots els catalans es defensen o no es defensen. No és possible l’equidistància ni el punt mig

 

Ciutadans ha lamentat que en la Junta de Portaveus del mes de gener el Govern Municipal, juntament amb ERC i Junts, hagin votat en contra de la seva Declaració Institucional en defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques de tots els ciutadans de Catalunya. Des del partit liberal defensen que “tots els ciutadans de Catalunya han de gaudir d’uns drets i unes llibertats basats en els principis d’igualtat, llibertat, justícia i pluralisme polític”.

La portaveu de la formació taronja, Cristina Sancho, ha reafirmat durant la seva intervenció el compromís del seu grup en la defensa de la llibertat i els drets fonamentals de tots els catalans i ha criticat la greu situació que viu Catalunya, on es duen a terme “actituds vergonyoses que lluiten a favor de la discriminació i que fomenten situacions d’exclusió, assetjament i assenyalament en la pròpia societat de Catalunya”. Així mateix, Sancho ha posat l’accent en “el cas més recent d’assetjament i assenyalament que s’ha produït en el municipi de Canet de Mar, on li ha estat negat, a una família, el seu dret a rebre el 25% de les classes del seu fill en castellà”.

Per aquest motiu, des del partit liberal han proposat a l’Ajuntament de Mataró “defensar els drets fonamentals i llibertats públiques de tots els ciutadans del municipi”, així com demanar, al Govern d’Espanya, “emparar a tots els ciutadans de Catalunya que siguin víctimes d’actituds violentes, assenyalament i assetjament”. A més, la formació liderada per Cristina Sancho demanava que el Defensor del Poble i el Síndic de Greuges de Catalunya investiguin “qualsevol actuació de qualsevol administració pública contrària als drets fonamentals i llibertats públiques de tots els ciutadans de Catalunya”.