El programa, que porta el nom de +Talent CAT, beneficiarà unes 4.000 persones treballadores, prioritàriament desocupades. A les especialitats de l’àmbit digital i d’economia verda, considerades masculinitzades, es fomentarà que un mínim del 40% de les persones participants siguin dones.

 

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya impulsen +Talent CAT. Un nou programa de formació professional per a l’ocupació d’alt nivell dotat amb 15 milions d’euros, que vol donar una resposta adequada a la demanda de perfils professionals d’una part important del mercat laboral. La convocatòria està finançada amb els fons europeus REACT-EU.

Aquestes noves accions formatives estan dirigides principalment a persones amb un nivell de formació professional superior o universitari per tal que es puguin especialitzar o reorientar a sectors generadors d’ocupació i de futur. La formació va adreçada prioritàriament a persones desocupades, però també hi poden participar fins a un 30% de persones ocupades. Es preveu beneficiar unes 4.000 persones treballadores.

Els tres àmbits formatius són l’atenció a les persones (acollida d’immigrants, coordinació de centres sociosanitaris, entorns digitals, processos organitzacionals sociosanitaris, gestió d’empreses i serveis d’atenció a domicili, etc.), el sector digital (consultor CRM, analista de dades massives, ciberseguretat, tecnologies de vehicle connectat, entre d’altres) i economia verda (com per exemple, producció i aplicacions bioenergètiques, sistemes fotovoltaics, tecnologies d’emmagatzematge, sistemes de mobilitat urbana o vehicle elèctric).

A les especialitats de l’àmbit digital i d’economia verda, considerades masculinitzades, es fomentarà que un mínim del 40% de les persones participants siguin dones. En canvi, en l’àmbit d’atenció a les persones, tradicionalment feminitzat, es promourà que un mínim del 40% de les persones destinatàries siguin homes.

El termini de presentació de sol·licituds de les subvencions finalitzarà el 28 de gener. Les poden presentar aquells centres de formació, universitats i “code acadèmies” que estiguin acreditats en el registre de centres i entitats de formació del SOC.

Les accions formatives atorgades hauran de finalitzar com a màxim el 30 de novembre de 2022.