Segons informació de mossos d’esquadra 12 joves que formaven part d’una organització criminal especialitzada a robar amb força a escoles de Mataró i rodalia. Els investigadors relacionen el grup amb fins a 14 robatoris comesos des del mes de febrer d’enguany, en què s’enduien principalment el material informàtic que usaven els alumnes per estudiar, com tauletes i ordinadors portàtils, arribant a sostreure 214 dispositius electrònics dels diversos centres educatius, entre ordinadors, tauletes, telèfons i càmeres fotogràfiques amb un valor que superaria els 100.000 euros.

La investigació va revelar que els joves formaven part d’una organització criminal organitzada, amb un líder clar, en la qual les tasques estaven repartides entre els informadors (informaven d’on es trobaven els aparells), els recol·lectors (aquells que cometien el robatori), el conductor (transportava els autors), el coordinador de grups, que s’ocupava de coordinar diferents grups de treball i de fer els pagaments, i el cap de l’organització, que s’encarregava de decidir què es pagava a cadascú i distribuir el material.
L’organització criminal disposava de dispositius electrònics avançats que els permetien desbloquejar els aparells informàtics sostrets. A més, tenien una infraestructura de transport que permetia traslladar el material robat, en molt poc temps, fora del territori nacional.


Els joves, un cop identificats, van ser detinguts el dia 21 de desembre en els seus domicilis a Mataró pels delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal.
El 22 de desembre cinc dels arrestats van passar a disposició del jutjat número 5 de Mataró que va decretar llibertat amb càrrecs. Els altres sis estan en llibertat pendent de ser citats judicialment.