En un comunicat, el SPL-CME denuncia que la manca d’efectius, sumada a la mala gestió dels responsables, dificulta que es pugui fer front als problemes de seguretat i de convivència que pateix Mataró. Davant d’això i de les faltes continuades de respecte, demanen la dimissió del regidor Juan Carlos Jerez, responsable polític de la Policia Local de Mataró.

El Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME), majoritari a Mataró, ha emès un comunicat en el qual, entre altres, fa les següents afirmacions i denuncies:

Consideren intolerable que es responsabilitzi als agents i comandaments que es troben o s’han trobat de baixa per malaltia, del que en realitat, afirmen, és una pèssima gestió per part dels responsables, tant policials, com polítics.

Respecte a les declaracions del regidor Juan Carlos Jerez, afirmen que és fals que la plantilla de la Policia Local de Mataró la integrin 178 persones. Segons el sindicat, la plantilla està formada només per 158 policies, dels quals, un 20% són comandaments. Amb aquestes dades, la ràtio d’agents de la policia local es situa, a Mataró, en 1,2 per cada 1000 habitants, per sota l’1,5, que és el que recomanen els estudis realitzats i que equivaldria, en el cas de la nostra Ciutat, a 195 policies.

Aquesta manca d’efectius, sumada a la mala gestió denunciada, són, sempre segons el sindicat, el que dificulta que es pugui fer front als problemes de seguretat i de convivència que pateix la ciutat.

Així mateix, en el comunicat, el sindicat lamenta que el govern local atribueixi els problemes d’inseguretat a la Generalitat per la manca d’efectius dels Mossos d’Esquadra, quan la Policia Local de Mataró té una de les ràtios més baixes d’agents.

El comunicat conclou que, davant les faltes continuades de respecte, demanen la dimissió del regidor Juan Carlos Jerez, responsable polític de la Policia Local de Mataró.