El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES Mataró recorda que ha manifestat en nombroses ocasions la seva voluntat de col·laboració amb el Govern Municipal, i l’alcalde David Bote, amb temes de seguretat i derivades, com la problemàtica de les màfies i les ocupacions il·legals a Mataró.

 

En aquest sentit, destaquen que repetidament han donat suport a manifestos i iniciatives institucionals i s’han sumat a la reivindicació per tenir més agents del cos de Mossos d’Esquadra a la ciutat. Fins i tot, han proposat una vista conjunta de tots els grups del consistori al Congrés dels Diputats, per tal de promoure canvis legislatius que puguin facilitar la resolució d’aquest tipus de conflictes.

Però això no vol dir que el Govern Municipal pugui defugir de les seves responsabilitats i per aquesta raó, tot i estar disposats a acompanyar l’alcalde David Bote on sigui per demanar millores per a la ciutat, consideren que en primera instància el Govern de la Ciutat ha de posar ordre als diversos conflictes de seguretat municipal.

Un dels conflictes més preocupants i que cal resoldre, és l’alt percentatge de baixes laborals que té la Policia Local. Aquesta setmana, en diverses declaracions a mitjans de comunicació, el regidor Juan Carlos Jerez que el cos de policies de Mataró té una mitjana del 23% de baixes laborals (40 respecte un total de 178 agents).

A més, també cal remarcar que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES va demanar, fa més d’un any, una reunió per conèixer el nou equip que dirigeix la policia local de Mataró. Petició que mai ha estat resposta. Per tot això, als republicans els sorprèn la petició de l’alcalde de reunir-se amb el President de la Generalitat mentre, a Mataró, “menysté al conjunt de l’oposició vetant reunions de treball amb la cúpula directiva de la Policia Local”.

Finalment, des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES Mataró segueixen insistint en la seva voluntat de col·laboració amb el Govern Municipal per entomar els reptes de seguretat, de present i futur a la ciutat. No obstant això, demanen a l’alcalde David Bote en primera instància, que abans d’anar a buscar responsables fora de la ciutat, es resolguin els problemes municipals.