El Grup Municipal de Ciutadans a Mataró lamenta que el govern, format per PSC i Comuns, hagi votat en contra d’integrar a la policia municipal de Mataró en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de violència de gènere.

El Grup Municipal de Ciutadans a Mataró va presentar en el darrer ple municipal una proposta de resolució perquè la policia municipal de Mataró s’incorporés al Sistema VioGen, Sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere.

Des de la formació taronja assenyalen que “formar part del Sistema VioGén comporta múltiples avantatges ja que amb l’objectiu de combatre la violència masclista es permet la col·laboració de les diferents institucions públiques competents en matèria de violència de gènere”.

La portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, ha explicat que “una de les principals eines del Sistema VioGén consisteix en una aplicació web, una eina que estableix una espessa xarxa que permet el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, i dels seus fills i filles, en qualsevol part del territori nacional”.

El govern municipal va votar en contra de la proposta presentada per la formació liberal al·legant que “considerem que no és necessari introduir elements de disgregació de la informació en un tema tan sensible”.

Finalment, des de Ciutadans Mataró han afirmat que “ens sembla una excusa inadmissible i una falta de compromís cap a les víctimes per violència de gènere. Vostès en aquest cas, s’estan quedant amb l’embolcall i estan negant a les dones víctimes de violència de gènere un plus en la millora de la seva seguretat”.