La portaveu del grup municipal de Cs Mataró, Cristina Sancho, ha explicat que “hem de reivindicar l’aconseguit i demandar que es continuï lluitant per construir una Espanya més segura i més justa per a les dones perquè, desgraciadament, també continuen havent-hi bretxes pendents de tancar, acords que defensar i drets que assegurar”.

Sancho, ha recordat com 37 dones han estat assassinades per les seves parelles enguany i el 016 ha rebut 65.242 crides en el període comprès entre gener i setembre de 2021

. “Totes dues dades són preocupants, i criden a continuar reforçant el nostre compromís contra la violència de gènere”, ha indicat la portaveu.

 

 

Al mateix temps, Sancho ha remarcat com el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere “va ser un exemple de la importància del consens, els acords amplis i el diàleg entre forces parlamentàries” i és per aquesta raó que ha insistit en la importància de mantenir aquest “esperit perquè continuï guiant les nostres actuacions en aquesta matèria, així com proporcionar un exemple del que podem aconseguir quan treballem units per millorar el nostre país”.

D’altra banda, la Declaració Institucional proposta per la formació taronja han instat el Govern d’Espanya a “desenvolupar tots els recursos i mesures que es contemplen en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, eliminar totes les referències potencialment nocives en la web que promoguin la violència contra les dones i introduir en els llibres d’Història l’origen, desenvolupament i assoliments del moviment feminista, en el marc del Pacte d’Educació”. Els liberals també han instat a “aprovar el Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats i fomentar que les dones participin en estudis de ciències, tecnologia i enginyeria”.