El PSC de Mataró ha demanat al Govern de la Generalitat que incorpori al seu pressupost d’inversions els compromisos  amb la ciutat de Mataró, concretament que incorporin als pressupostos les cinc construccions d’equipaments educatius i sanitaris que s’havien compromès a posar en marxa l’any que ve.

Aquesta tarda en roda de premsa, davant els barracons de l’Institut Cinc Sènies, un dels centres afectats, a través dels regidors Xesco Gomar i Laura Seijo, la primera secretària del PSC de Mataró, Núria Padilla, i de la diputada Elena Díaz Torrevejano

El regidor Xesco Gomar, portaveu socialista a l’Ajuntament, ha manifestat que

«fa més de cinc anys Mataró reclama la construcció del nou Institut Cinc Sènies i de nous edificis per les escoles d’infantil i primària Germans Bertomeu i Joan Coromines, com es va pronunciar el Ple».

Per la seva banda, Laura Seijo, regidora de Benestar Social i promoció de Salut, ha denunciat:

«la manca de recursos a l’atenció primària, incapaç d’atendre la demanda d’usuaris, malgrat l’esforç titànic dels i les professionals».

Núria Padilla, primera secretària del PSC de Mataró, ha qualificat aquestes mancances d’«escàndol»

«la deixadesa del Govern Aragonès amb la ciutat de Mataró en temes com la seguretat ciutadana o, ara, l’absència de les inversions que ells mateixos s’havien compromès a enllestir l’any que ve.»  i ha denunciat «la deixadesa del Govern Aragonès amb la ciutat de Mataró en temes com la seguretat ciutadana o, ara, l’absència de les inversions que ells mateixos s’havien compromès a enllestir l’any que ve.»

Segons declaracions  La diputada d’Elena Díaz

«la comarca del Maresme rebi només l’1,9% de les inversions que la Generalitat ha destinat a l’àmbit metropolità, 27,8 milions d’euros, un 73% menys que l’any 2010. El Maresme és la quarta comarca que menys inversions rebrà l’any 2022, només superada pel Moianès, el Baix Empordà i el Baix Penedès».  «El Govern Aragonès té la ciutat de Mataró deixada, on fa evident el trencament dels seus compromisos amb la ciutat»,