El Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha entrat una Declaració Institucional d’urgència en defensa de l’escola catalana i en rebuig de la sentència que pretén acabar amb la immersió lingüística perquè es voti a la propera Junta de Portaveus.

El Tribunal Suprem va aprovar la sentència que obliga les escoles a impartir un 25% d’hores lectives en castellà. Pels republicans, aquesta sentència, que atempta contra la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM), ratificada pel propi estat espanyol, que es va comprometre a “fer possible una educació […] en les llengües regionals o minoritàries”.

Per aquest grup municipal, aquesta sentència  és un atac directe al sistema d’immersió lingüística, un model avalat per una àmplia part de la societat catalana. Segons una enquesta realitzada aquesta tardor pel gabinet estadístic GESOP, el 82% dels ciutadans de Catalunya estan a favor del sistema d’immersió lingüística en català, xifra que s’eleva fins al 88,1% quan es pregunta als joves.

Davant d’això, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana, vol que l’Ajuntament de Mataró, escoltant aquesta enorme majoria social que defensa el model d’immersió lingüística (majoria social també a la nostra ciutat) es posicioni al respecte.

La Declaració Institucional, que haurà de ser tractada per a la Junta de Portaveus prèvia al Ple de desembre, té els següents objectius:

– Denunciar les ingerències dels tribunals i reivindicar la competència dels centres en les decisions pedagògiques i didàctiques adreçades a l’alumnat

– Defensar el model d’escola catalana i la necessitat de continuar aplicant i avançant en la immersió lingüística, amenaçada en molts centres del nostre país

– Rebutjar els atacs a la llengua i els discursos que només persegueixen la desaparició de la llengua catalana

– Subscriure el manifest de Somescola.cat en suport al model lingüístic de l’escola catalana, mobilitzar-se al costat de la societat civil i blindar institucionalment els consensos existents en matèria lingüística

Els regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Mataró creuen que és imprescindible protegir la nostra llengua, especialment als centres educatius. “Atacar la immersió és atacar la cohesió social, i els republicans serem infranquejables en aquesta qüestió”.