La guia, que ha estat editada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, s’ha enviat als centres educatius de la comarca per tal d’ajudar-los a planificar les sortides escolars.

El Maresme és ple de llocs amb història, d’espais amb un gran potencial educatiu i d’activitats lúdiques alhora que pedagògiques. Per facilitar la tasca als professors i a les associacions de famílies, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat una guia digital de turisme escolar on recull totes les propostes d’activitats i recursos per complementar l’activitat docent de totes les etapes educatives, des de Cicle Infantil fins a Batxillerat, però també incloent els Cicles Formatius.

La guia té l’objectiu de facilitar al professorat la planificació de les sortides, a la vegada que s’incentiva l’economia de proximitat i es promociona la comarca com un espai turístic i d’oci pedagògic per a l’alumnat.

La guia es divideix en:

  • Activitats lúdiques, com el Bosc Vertical o la Base nàutica d’Arenys de Mar.
  • Museus i centres d’interpretació, com el Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar o el Centre d’Interpretació del Far de Calella.
  • Arxius històrics, com els del Masnou o de Sant Pol de Mar.
  • Rutes, com la ruta literària de Caldes d’Estrac o la ruta modernista de Canet de Mar.
  • Escoles de natura, com Can Parcala a Cabrera de Mar o l’Escola de Natura del Corredor a Dosrius.
  • Visites a explotacions, com Murgó Formatges a Sant Iscle de Vallalta o Melmelària a Tiana.
  • Parcs naturals, dels quals el Maresme en forma part de tres: el Parc del Montnegre i el Corredor, la Serralada Litoral i la Serralada de Marina.
  • Parcs urbans i àrees d’esbarjo, com el Parc del Litoral de Sant Pol de Mar o el dels Germans Gabrielistes de Sant Vicenç de Montalt.
  • Albergs i cases de colònies, se’n poden trobar a Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Canet de Mar i a Tiana.

Els 30 municipis del Maresme estan representats a la guia amb els seus espais més destacats a cadascuna de les categories. A més, de cada proposta s’ofereix la informació necessària, com l’edat a la qual va destinada, el preu i una petita explicació, a més de les dades de contacte.

La guia digital s’ha enviat als centres educatius de la comarca i a les associacions de famílies d’alumnes, i també es pot consultar online.