Esquerra Republicana ha posat en marxa una campanya de denúncia de la gestió electoralista que el Govern Municipal, format per PSC i ECP, fa de les Ordenances Fiscals.

 

Els republicans han omplert la ciutat, de punta a punta, amb plafons que denuncien de nou l’ús electoralista del Govern Municipal amb els impostos.

El grup municipal d’ERC denuncia així, una vegada més, que el Govern Municipal apuja o no els impostos dels mataronins depenent de si hi ha eleccions o no. Consideren que aquesta manera de fer ja s’ha convertit en una praxi habitual: durant els dos primers anys de mandat l’Alcalde i el seu equip decideixin apujar els impostos, inclús amb la pandèmia de la Covid-19 pel mig, mentre els següents dos anys – més pròxims a les eleccions – els congelen.

Per denunciar tot això han realitzat una emplafonada per tota la ciutat, a través d’una conversa de WhatsApp entre dos ciutadans de Mataró, on exposen l’electoralisme del govern referent a les Ordenances Fiscals. A més, a través de la conversa, reprodueixen també la deixadesa que pateix la ciutat, apuntat que: “quan apugen els impostos les coses tampoc funcionen”, i posant com a exemple en una versió la mala execució de l’anella ciclista i, d’altra banda, la brutícia i el servei de neteja de Mataró -queixes principals de la ciutadania-.

El missatge que volen donar és: la ciutat necessita un Govern que governi, que lideri, que anticipi el futur, que contempli la fiscalitat com una eina de transformació social i econòmica i no com un instrument electoralista.