El grup municipal liderat per Cristina Sancho, proposa rehabilitar les antigues naus industrials de Mataró per a atreure a la ciutat noves empreses que generin ocupacions per als nostres veïns i lamenta que el govern municipal ho hagi rebutjat.

 

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Mataró va presentar al darrer ple un prec instant el govern de la ciutat a rehabilitar algunes de les antigues naus industrials de Mataró com a Can Marfà, Vapor Gordils o La farinera perquè puguin servir com a seu per a noves empreses o projectes emprenedors. Des de la formació liberal han advertit que “Mataró és una de les ciutats catalanes de més de cent mil habitants amb la taxa d’atur més elevada, situant-se al voltant del 14%”. Per aquesta raó, defensen que cal incrementar el nombre d’empreses presents a la ciutat per a disminuir la taxa d’atur i tornar a generar dinàmiques econòmiques actives en el nucli urbà.

La portaveu de Cs Mataró, Cristina Sancho, va explicar, en la seva intervenció, que “el Tecnocampus té pràcticament totes les instal·lacions per a empreses ocupades i necessita espais per a albergar-ne a noves. Raó per la qual la seva formació va proposar que aquestes noves instal·lacions rehabilitades per a empreses i joves emprenedors les gestioni el propi Tecnocampus”. Sancho va fer èmfasi en els fons de recuperació europeus i va assenyalar que “durant aquests mesos es comprometran gran part dels fons Next Generation EU. Hem de presentar projectes d’adequació i renovació de les antigues naus industrials a les convocatòries de Fons Next Generation amb la finalitat que aquestes instal·lacions puguin servir per a les empreses”.

La portaveu del grup taronja va ser molt crítica amb el govern per haver votat negativament la proposta i a la vegada que va defensar que aquesta mesura podria ser de gran ajuda per a fomentar l’ocupació a la nostra ciutat.