La portaveu de la formació taronja a Mataró, Crisitina Sancho, ha lamentat que l’equip de govern de la ciutat hagi rebutjat en l’últim ple municipal la proposta dels liberals per a crear una oficina d’atenció al ciutadà d’assessorament jurídic davant ocupacions il·legals.

La portaveu de Cs , Cristina Sancho, han assenyalat que en l’última comissió d’Innovació Social, on es va parlar d’habitatge, els van informar que un 17% de l’assessorament del servei integral de protecció d’habitatge havia estat sobre casos d’ocupació  i tenen dubtes que el 17% d’assessorament habian estat a  per les persones que ocupen pisos o a les persones afectades per l’ocupació”.

Segons la parteveu de Cs

És notori que el nostre govern a Mataró no està per la labor, de la mateixa manera que el seu govern homòleg a Barcelona, format per socialistes i comuns, que imparteix cursos d’ocupació per a joves”, ha conclòs la portaveu.

Durant la seva intervenció, Sancho ha explicat que “els delictes de “okupació” d’edificisi habitatges han experimentat un elevat creixement durant elsúltims anys a Mataró i està causant alarma i mobilització entre els nostres ciutadans” i és per això que ha destacat la necessitat “d’actuar en defensa de la llei i la propietat privada perquè la “okupació” és un acte il·legal que converteix als amos i als veïns en víctimes”.

Així mateix, Sancho va recordar al govern que “les comunitats de veïns també sofreixen la deterioració de la convivència sent, per exemple, el tràfic de drogues dels anomenats narcopisos el cas més extrem. És indubtable que hi ha una afectació a la seguretat i convivència ciutadana la responsabilitat de la qual ha de recaure sobre els Ajuntaments, les administracions més pròximes als ciutadans”.