El Volum 10 del Mercat del Film se celebrarà el proper cap de setmana al Foment Mataroní. Els assistents podran gaudir de diverses activitats, totes elles gratuïtes.

 

El col·lectiu Hotel Elèctric i el  M|A|C (Mataró Art Contemporani) tornaran a unir esforços per organitzar l’edició d’enguany del Mercat del Film. Les jornades de l’audiovisual local tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de novembre i, per primera vegada, es faran al Foment Mataroní.

Aquest any, tant el Col·lectiu Hotel Elèctric com el Mercat del Film compleixen deu anys mostrant la producció audiovisual de factura mataronina. El Mercat del Film va néixer amb la voluntat de ser punt de trobada i posar en valor la producció audiovisual local amb la projecció d’obres de creadors mataronins de diversos formats: curtmetratges, documentals, videoclips, spots, animació i videocreació.

Com és habitual, la jornada central del Mercat del Film està dedicada a presentar les peces audiovisuals més actuals dels creadors mataronins. Aquesta projecció tindrà lloc dissabte 6 de novembre al Foment Mataroní i s’hi podran veure prop d’una trentena de peces. Podeu consultar la llista de curts en el web d’Hotel Elèctric. Com cada any, l’entrada serà lliure i es podrà entrar i sortir de la sala, sempre esperant que acabi el curt en projecció.

Els organitzadors celebraran aquest desè aniversari amb una activitat especial dedicada al pioner del cinema català Segundo de Chomón, de qui enguany se celebra el 150è aniversari del naixement. L’activitat consistirà en una sessió de curts de Chomón el diumenge 7 a les 12 del migdia. Una activitat ideal per a petits i grans, amb l’entrada gratuïta.

El mercat del Film Volum 10 s’inaugurarà divendres, 5 de novembre, amb la Projecció del documental Patrimoni 7 (Eloi Aymerich, 2021, 35′), seguida d’una taula rodona sobre “Recuperació del patrimoni audiovisual”, que comptarà amb la participació de Lupe Pérez, directora i muntadora; Pep Andreu, vicepresident del Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals; i Montse Clavell, Cap de Secció de Gestió Documental de l’Arxiu Municipal de Mataró. Moderarà la taula rodona el periodista Joan Salicrú.