La iniciativa dels bancs dels aliments per recollir menjar necessita 10.000 persones voluntàries i estrena una APP per col·laborar-hi a través del petit comerç.

 

Tot i que serà una campanya sobretot virtual, el Gran Recapte tornarà a tenir voluntariat als establiments per animar les donacions monetàries el divendres 19 i dissabte 20 de novembre. A més, per primer cop s’hi podrà sumar el petit comerç a través d’una nova App.

Per aquesta 13a edició, els organitzadors fan una crida per mobilitzar uns 10.000 voluntaris, que només cal que es registrin al  web www.granrecapte.com.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, recorda que el Gran Recapte és “imprescindible per poder donar resposta a l’elevada demanda d’aliments” i anima a la participació ja sigui fent-hi voluntariat o bé una donació.

La campanya de recollida d’aliments, que serà bàsicament virtual, es farà entre el 19 i el 27 de novembre i tindrà l’eslògan ‘Col·laborar és estimar’.

Pel que fa a novetats, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, destaca la incorporació del petit comerç entre els establiments per fer donacions. Aquesta incorporació serà possible gràcies a una App que amb només tres clicks permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri. Aquestes entitats, segons el saldo disponible a cada establiment, podran adquirir els productes d’alimentació que més necessitin.

Així, el Gran Recapte proposa aquest any diferents formes de participació:

  • Fer un voluntariat el 19 o 20 de novembre.
  • Fer una donació a través del web granrecapteonline.com entre l’11 de novembre i l’11 de desembre.
  • Fer una donació monetària a les caixes dels supermercats a través d’un codi entre el 19 i el 27 de novembre.
  • Fer una donació al comerç de barri, botigues i mercats, a través d’una App. Aquests diners es convertiran en menjar per a una entitat del barri.
  • BIZUM 33596.
  • Fer una donació en una compra en línia en les cadenes d’alimentació col·laboradores.