L´Associació Contra el Càncer ha organitzat nombroses activitats durant aquest mes a diferents comarques.

 • El  càncer provoca moltes situacions de desigualtat i pobresa per l´impacte de la malaltia en totes les esferes  i no només agreujant la situació de vulnerabilitat en col·lectius prèviament vulnerables, sinó empobrint a qui abans no estaven en aquesta situació.
 • En el cas de les dones, la situació empitjora tenint en compte que, moltes vegades,  són les que parteixen d´una situació laboral més precària i que encara són les dones les que porten un major pes en l´organització familiar. DADES:
 • El 15%de les dones diagnosticades amb càncer de mama estan en situació d’extrema vulnerabilitat.
 • el 34%de les malaltes han perdut la feina o s’han vist obligades a deixar-la per la malaltia
 • prop del 70%han perdut salari o ingressos
 • Un 46,2%de les llars afirmen que han pagat més de 000 € de despeses directes produïts per la malaltia.
 • Quan es considera l’esforç en cura al pacient i ajuda a la llar, es pot afirmar que un 33,9%de les llars han fet un esforç superior als 000 €.
 • El 72%de les persones malaltes han manifestat necessitar ajuda i cures en alguns períodes més “durs” de la malaltia

ACTIVITATS AL MARESME

 • Taller d’automaquillatge d’ulls i celles. Mataró

El 25 d´octubre, el Punt Comarcal del Maresme de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona realitzarà un taller de cures estètiques i tècniques d’automaquillatge. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es

 • Posa’t guapa! Taller de turbants. Mataró

El 25 d´Octubre, El Punt Comarcal del Maresme de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona ofereix un taller orientat a pacients oncològics, sobre modalitats de col·locació del mocador. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es

 

 • Cursa Premià de Mar

El 17 d’octubre es va celebrar  la V Carrera Premià de Mar en Marxa.. El recorregut va ser d’aproximadament 7 km. Es tracta d’una activitat solidària per la qual es requereix una inscripció prèvia a la web bit.ly/AECCPremiadeMar

 

 • Taller de moviment del cos. Mataró

El Punt Comarcal del Maresme ha organitzat per avui l 18 d´octubre un taller d’exercicis amb moviment del cos pel benestar mental i corporal. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es

 

 

 • Taller: Tinc dret a demanar una discapacitat, incapacitat o llei de la dependència? Mataró

El 10 d´Octubre, es va parlar de  les diferències entre els següents conceptes: discapacitat, incapacitat i llei de la dependència, quan es pot tramitar, quina és l’administració corresponent a on es realitza aquest tràmit, quin és el procés per fer-ho, què implica, quina documentació s’ha d’adjuntar. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es