La 24 edició de la Nit de la Solidaritat se celebrarà el 22 d’octubre a la sala d’actes de Can Marfà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere” a càrrec de tres expertes en la matèria: Gemma Pinyol, Cristina Manzanedo i Tània Corrons. Entre els actes complementaris hi ha la presentació del llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d’Anna Cabot, un cinefòrum al voltant del film “Adú” i la possibilitat de jugar al Joc “The Real Pursuit” que fa reflexionar sobre casos reals de persones sol·licitants d’asil i/o refugi.

 

El 22 d’octubre Mataró celebrarà la 24 edició de la Nit de la Solidaritat, que enguany vol posar l’accent en el dret a la migració, el refugi i l’asil amb perspectiva de gènere. En aquesta línia la ciutat té el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, en aquest cas concretament amb els números 5 i 10 que fan referència a l’assoliment de la igualtat entre els gèneres i a la reducció de les desigualtats entre comunitats i països.

L’esdeveniment comptarà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere”. La moderadora serà la representant de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Tània Corrons; i les participants seran la consultora i investigadora en migracions i diversitat i Directora de polítiques migratòries i diversitat en Instrategies, Gemma Pinyol, i la Coordinadora del Proyecto Odös de la Fundación EMET ArcoIris, centre d’atenció integral de mares migrades, Cristina Manzanedo.

L’acte també servirà, com és habitual, per fer balanç dels projectes de cooperació internacional en els quals participa l’Ajuntament de Mataró a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a proposta de les entitats de la ciutat. L’acte comptarà amb la música de la violoncel·lista Núria Conangla.

Entre els actes complementaris hi ha:

-19 d’octubre, 19.30 h, Centre Cívic Pla d’en Boet:  Presentació del llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d’Anna Cabot i la música de l’Adil Amrani.

– 21 d’octubre, 18.30 h, Centre Cívic Cabot i Barba:  Joc “The Real Pursuit” que fa reflexionar sobre casos reals de persones sol·licitants d’asil i/o refugi, dinamitzat per Creu Roja.

-26 d’octubre, 19.30 h, Cinema Foment: Cinefòrum al voltant del film “Adú”, acte organitzat pel Moviment Educatiu del Maresme.