La formació liderada per Cristina Sancho creu necessària aquesta mesura, principalment per a aquells veïns joves menors de 22 anys que cometen la seva primera infracció les multes de la qual recauen majorment en la família.

Cristina Sancho (Cs)

El Grup Municipal de Ciutadans a Mataró presentarà en el ple d’avui una proposta de resolució per a desenvolupar de manera efectiva a la ciutat un sistema alternatiu a determinades sancions econòmiques per actes incívics, mitjançant la seva substitució per activitats cíviques i en benefici de la comunitat. El text presentat per la formació liberal considera que “per a millorar la convivència i evitar els actes incívics no és suficient amb imposar l’autoritat municipal i la seva capacitat per a imposar sancions” i assenyala que “és necessari contemplar accions preventives, sobretot, de tipus educatiu o assistencial”.

En aquest sentit, la portaveu d’aquest grup a Mataró, Cristina Sancho, ha explicat que “aquesta iniciativa va enfocada principalment cap a aquells joves que cometen la seva primera infracció les multes de la qual recauen majorment sobre els seus pares” i per a “aquelles persones que no tenen capacitat adquisitiva per al pagament de les multes i que desitgen posar-se al dia quant al pagament de les seves sancions”. Així mateix, Sancho ha assenyalat que “les activitats de caràcter educatiu poden desenvolupar-se mitjançant la prestació de treballs en benefici de la comunitat, l’assistència a cursos de formació, a xerrades o, en el seu cas, col·laborant a la restitució de l’element públic danyat”.

Finalment, des del grup de Ciutadans han destacat “el valor del caràcter educatiu i d’assumpció d’errors que aquest tipus d’activitats poden tenir sobre els infractors i l’efecte exemplaritzant sobre la resta de veïns de Mataró”.