A partir del 18 d’octubre, els Casals Municipals de la Gent Gran que hi ha per tota la ciutat recuperaran la seva activitat. El període de preinscripció pels casals és del 4 al 16 d’octubre. Aquesta reobertura coincideix amb els actes de celebració del Dia Internacional de la Gent Gran.

 

La desena de Casals Municipals de la Gent Gran de la ciutat obren les seves portes el dilluns 4 d’octubre per iniciar el procés de preinscripció a les activitats que tornen a ser presencials. Del 4 a l’11 d’octubre es poden fer les inscripcions als cursos que es fan als respectius equipaments. Els aforaments seran limitats per a fer les activitats i per estar a la sala relacional segons la normativa vigent.

La gent gran interessada pot omplir un formulari per inscriure’s o trucar als telèfons:  937582484, 937903672, 937997967 i 931695166.

Per tal de garantir que participin el màxim nombre de persones, només es podrà optar a una sola activitat. El fet de preinscriure’s no garanteix la plaça al taller seleccionat. En el cas que es superi les places disponibles en l’activitat escollida es realitzarà un sorteig intern per adjudicar l’ordre de participació.

A banda de les activitats presencials que tornen, aquestes es poden combinar amb una programació en línia que ja està en marxa i que inclouen activitats com grups de lectura de poesia, grup de lectura de novel·la, gimnàstica, conferències, entre d’altres. Les persones es poden apuntar a través de correu a gga@ajmataro.cat o per whatsap al 662 302 311. Més de 500 persones han rebut suport i indicacions per poder participar en aquestes activitats per Internet.

Per altra banda, a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre, es commemorarà amb quatre activitats. La primera és la presentació d’un receptari de fruites i verdures que es farà el 5 d’octubre, a les 11.30 h, via el canal de YouTube de l’Ajuntament. Aquesta activitat s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures on la gent gran de la ciutat ha col·laborat amb un seguit de receptes on les verdures i les fruites són els ingredients principals.

La segona de les activitats és l’obertura, el 7 d’octubre, del 20è Cicle d’Activitats Formatives amb la xerrada, via Zoom, “Respectem els drets de la gent gran” que anirà a càrrec de les treballadores socials Charo Delgado i Teresa Blazquez.

El 14 d’octubre, a les 18h, al Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera es presentarà el  nou curs i també es procedirà a la lectura del Manifest de la Gent Gran. Aquesta activitat es podrà seguir via YouTube o assistir presencialment amb reserva prèvia que es pot fer enviant un correu electrònic a gga@ajmataro.cat o per missatge de WhatsApp al 662 302 311.

El Festival de Poesia és una altra de les activitats que s’engloben en aquesta celebració, aquesta trobada es farà el 23 d’octubre, a les 18 h, al Foment Mataroní. En aquesta jornada hi participaran les persones grans que van escriure poesia i es van presentar al certament de Sant Jordi 2021 i l’acte comptarà amb la col·laboració del grup de lectura conjunta.