L’acte de proclamació del veredicte de la 63a convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 16 de novembre, a les 19.30 h.

Durant l’acte es presentarà l’obra guardonada a la darrera edició, publicada en el marc de la Col·lecció Premi Iluro, amb el títol Dionís Baixeras 1862-1943, Un pintor entre el Maresme i els Pirineus, d’Esther Alsina Galofré (Accèssit Premi Iluro 2020).

 

El jurat d’aquesta edició està presidit pel Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Universitat de Girona), i compost pel Dr. Jaume Dantí i Riu (Universitat de Barcelona); la Dra. Blanca Garí de Aguilera, catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona, que s’incorpora enguany; el Dr. Oriol Olesti Vila (Universitat Autònoma de Barcelona); el Sr. Alexis Serrano Méndez (Arxiu Comarcal del Maresme); i la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i en representació de la Fundació Iluro), que actua com a secretària.

 

Els títols dels treballs presentats, per ordre de recepció, són:

  • El primer franquisme a Mataró 1939-1950 2)
  • La ràdio a Mataró (1922 – 1978)
  • Expedient Nonell
  • Les campanes del feudal. Història del castell de Mataró i de les nissagues dels seus senyors
  • El rol de la classe obrera en el carnaval a Mataró a la segona meitat del segle XIX
  • Salut i solidaritat. Brigadistes i refugiats a Mataró