Una exposició sobre les Maras de Centreamèrica, un espectacle per a públic familiar sobre la guerra i la recerca de refugi i un recorregut guiat pels punts històrics de Mataró durant la Guerra Civil són les tres activitats que s’ha organitzat per commemorar el 21 de setembre, el Dia Internacional per la Pau.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 1981 que el dia d’obertura de sessions cada setembre seria proclamat i observat oficialment com a Dia Internacional de la Pau, dedicat a commemorar i enfortir els ideals de pau dins de cada nació i entre tots els pobles.

Enguany, Mataró ha organitzat tres activitats per difondre la cultura de la pau com a mètode de gestió de conflictes, rebutjant qualsevol tipus de violència, i perquè la ciutadania pugui reflexionar al voltant dels conceptes d’igualtat, drets humans, el treball en equip, la democràcia, la no discriminació per raó de sexe, religió o origen.

Les tres activitats per a tota a ciutadania són:

  • Espectacle familiar “Baobab” de la companyia La Pera Llimonera Teatre que explica la història de dos venedors ambulants que degut a la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou lloc per viure. D’una forma dirigida a totes les edats es tracta el tema de les guerres i les persones refugiades. L’espectacle es podrà veure demà, dia 19 de setembre, a les 12 h, al Casal de l’Aliança del carrer de Bonaire, 25. Les entrades són gratuïtes però cal reservar entradade forma prèvia.
  • Recorregut guiat pels punts històrics de Mataró durant la Guerra Civil amb el punt de sortida a la Nau Gaudí, el 25 de setembre, a les 10 h. Les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant a l’Oficina de Turisme al telèfon 93 758 26 98 o enviant un correu a turisme@ajmataro.cat
  • Exposició “Més enllà dels tatuatges” sobre les Maras de Centreamèrica, que es pot visitar des del passat dia 15 fins al 30 de setembre al Centre Cívic Cabot i Barba.