L’Institut Cervantes de Varsòvia acollirà, a partir del 21 de setembre, l’exposició “Arte contemporáneo español del siglo XXI. Colección Bassat”. A la capital de Polònia s’exhibiran un total de 22 teles de la Col·lecció Bassat, obra de 19 artistes mataronins juntament amb altres autors de renom.

 

D’entre les obres, datades als anys 2000, hi ha peces dels mataronins Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Perecoll, Marc Prat Codina, Jordi Prat Pons i Josep Serra. També s’hi podrà veure el treball d’artistes de renom com és el cas de  Joan Hernández Pijuan, Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada i Jaume Plensa.

La mostra comtarà amb un catàleg bilingüe amb textos de l’alcalde de Mataró i president del Consorci d’Art Contemporani de la Ciutat, David Bote; Lluís Bassat, president de la Fundació Carme & Lluís Bassat; l’ambaixador d’Espanya a Polònia, Juan Manuel Bonet; Malgorzata Ludwisiak, directora del “Director, Centre for Contemporary Art. Warsaw, de Polónia,  i tampoc hi faltarà l’escrit de la directora del Consorci i especialista en la Col·lecció Bassat, Núria Poch.

L’exposició es podrà visitar fins al 14 de novembre i més endavant es traslladarà a Cracòvia.

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme.

Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col·lecció ha reunit peces d’artistes de prestigi internacional i recuperat el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.