El Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres denuncia que, des del passat mes de gener, ha demanat en infinitat d’ocasions mantenir trobades amb la nova cúpula de la Policia Local, i que, en 8 mesos, el govern no les ha materialitzat. Consideren que és la clara demostració de la carència de qualitat democràtica, de determinació i criteri polític que el Govern Municipal mostra de forma permanent.

El mes de gener de 2021 es van produir canvis molt importants a la Policia Local de Mataró amb la incorporació de dos nous comandaments de la màxima rellevància pel cos: el nou  intendent sots-cap de la Policia Local de Mataró i un nou inspector del cos.

És per això què, des del mes de gener el Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres ha demanat en infinitat d’ocasions mantenir-hi, com a mínim, dues trobades:

  • Una reunió de treball amb la nova cúpula directiva de la Policia Local, amb l’objectiu de conèixer personalment el nou equip i la seva visió de la situació del cos a Mataró, tant des de la perspectiva interna com externa.
  • Una sessió informativa per actualitzar el detall dels recursos disponibles i conèixer la sistemàtica de l’organització operativa de la Policia Local de Mataró.

Han anat passant els mesos i malgrat que ERC-MES ha reiterat la petició a diferents Comissions Informatives Municipals i fent preguntes i precs tant per escrit com al mateix Ple Municipal, les trobades encara no s’han materialitzat.

Els republicans mantenen la voluntat d’acompanyar el govern de la ciutat allà on faci falta, per demanar l’ajuda que calgui, per demanar una justícia més eficaç, per exigir més i millors recursos policials (Policia Local i Mossos d’Esquadra) i per exigir també polítiques socials i d’habitatge efectives a qui correspongui.

Asseguren que sempre han manifestat la voluntat per a treballar conjuntament amb el Govern Municipal en un tema tan important per la ciutadania com és el de la seguretat. Però, per a fer-ho és imprescindible que el Govern Municipal ho vulgui.

El comunicat d’ERC-MES acaba dient que: Aquest període de 8 mesos sense s’hagin facilitat aquestes trobades, és prou explícit l’absència total de voluntat política de col·laboració per part del Govern Municipal. Així com una clara demostració de la carència de qualitat democràtica i de determinació i criteri polític que el Govern Municipal mostra de forma permanent.