Enguany, de les 34 propostes artístiques que s’han presentat a l’esdeveniment, 23 estan arrelades a Mataró o al Maresme.

 

El ‘Nosaltres’, el festival post-pandèmia d’estiu de Mataró impulsat per la cooperativa Clack en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró i la complicitat de diferents entitats locals, va posar punt i final el passat 26 d’agost a la seva segona edició, dedicada, en aquest cas. al concepte ‘comunitat’, després d’un intens estiu pandèmic programant cultura de qualitat i proximitat al Pati de Can Marchal de Mataró.

En paraules dels impulsors del festival, aquesta cloenda es produeix amb un balanç “molt il·lusionant”. En termes estrictament quantitatius”, unes 1.700 persones (al voltant d’unes 80 per espectacle de mitjana) han gaudit de la Cultura Segura del ‘Nosaltres’. Pel que fa a termes qualitatius, Mataró ha refermat la confiança en el festival en aquesta segona edició.

Pel que fa a la programació, aquesta qualitat s’ha traduït en la diversitat dels espectacles (música, monòlegs, contes, teatre, poesia o circ, entre d’altres), en la paritat als escenaris i, molt especialment, en la promoció i foment del talent local de Mataró: de les 34 propostes artístiques que han tingut un espai al ‘Nosaltres’, 23 d’elles són talent local de Mataró/Maresme.

 

La comunitat, al centre del ‘Nosaltres’

Partint del seu lema fundacional, “Comunitat. Renaixement. Resistència”, el festival ha dedicat aquesta segona edició al concepte “comunitat” com a clau de la cultura Km 0, temàtica que va centrar la taula de debat d’aquesta edició, formada per especialistes de luxe en aquest àmbit com Laia Serra (Musicop), Laura Arau (Kult Coop) i Jonàs Sala (Verkami).

A banda, la comunitat ha estat també un element central en l’eix vertebral del ‘Nosaltres’: una trentena d’entitats i cooperatives de Mataró, des d’associacions veïnals i culturals fins a agents de l’economia social i solidària han donat suport i enfortit la base social de la iniciativa.

 

Per últim, durant aquest mes de setembre, l’organització farà públics els comptes finals del festival i farà efectiva la donació de l’1% dels ingressos a Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró, tal com estava previst seguint la línia del Fons Solidari Nosaltres iniciada l’any passat.