El Consell d’Administració de Mataró Audiovisual va aprovar, en la seva darrera reunió, elevar al Ple municipal la candidatura del periodista Oriol Burgada per dirigir l’empresa municipal que aplega Mataró Televisió i Mataró Ràdio, després que una comissió d’experts, presidida pel gerent municipal, escollís Burgada d’entre les 8 persones que es van presentar al procés públic de selecció.

 

Mataró Audiovisual és una entitat pública empresarial que ha d’elevar aquesta proposta a decisió del proper Ple municipal, previst pel 9 de setembre, a qui correspon, d’acord amb l’article 33.2 de la Llei 22/2005 de la Comunicació Audiovisual de Catalunya, el nomenament per majoria qualificada de dos terços. En el procés públic de selecció, celebrat durant el mes de juliol, es van admetre 8 candidatures.

Oriol Burgada (Mataró, 1982) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i graduat en Magisteri per la Universitat de Barcelona. Fins ara era el director de comunicació del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya on ha treballat en els darrers 5 anys també en la conselleria de Justícia. En la seva trajectòria també ha estat redactor en cap de Societat a l’Agència Catalana de Notícies i els seus inicis en el sector periodístic van donar-se a Televisió de Mataró on hi va treballar durant més de 5 anys.

En el cas que el Ple aprovi el nou càrrec, Burgada agafarà el relleu generacional a la periodista Mei Ros (Mataró, 1957) qui ha estat la gerent de Mataró Audiovisual des de la seva creació l’any 2006 quan es va posar en marxa Mataró Ràdio. L’any 2017, amb la fusió de Mataró Ràdio i M1TV (la televisió sorgida de la integració de Televisió de Mataró i Maresme Digital) Ros va assumir la gerència dels diferents canals de comunicació de proximitat de Mataró i ara com a funcionària de carrera es reincorporarà a l’Ajuntament.