El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Mataró va presentar el mes de juliol passat una Declaració Institucional en suport al poble cubà i per a exigir el cessament de la repressió i la dictadura a Cuba. La formació liberal considera que és obligació de tots els demòcrates denunciar els abusos del govern cubà contra la ciutadania”.

 

En la declaració, el grup liderat per Cristina Sancho, expressa la seva preocupació davant la contínua violació dels Drets Humans i la repressió que exerceixen les forces militars i policials comandades pel president Miguel Díaz-Canel, recordant que “la dictadura cubana porta més de 60 anys sotmetent a la ciutadania d’aquest país a un règim de violació contínua i sistemàtica de Drets Humans” que, com concreten “ha sumit als cubans en la pobresa i en la misèria durant generacions”.

Ciutadans subratlla que és “obligació de tots els demòcrates denunciar els abusos del govern cubà contra la ciutadania”, reclamant “la instauració de la democràcia de manera immediata així com el respecte absolut als Drets i Llibertats Fonamentals del poble cubà”. A més del cessament de la dictadura a Cuba, la formació taronja també proposa el rebuig de l’Ajuntament de la Ciutat a la figura del dictador i homòfob, Fidel Castro.

Els regidors de Ciutadans estan convençuts que el conjunt de les formacions polítiques del Consistori mataroní mostraran la seva adhesió a la Declaració Institucional perquè en cas contrari “estaran validant amb el seu silenci còmplice la repressió i la vulneració dels Drets Humans a Cuba”.