Ahir, l’equip i els col·laboradors de Ràdio la Veu TV vam acomiadar al company i amic Jesús Ángel Laraña.  L’iniciador, juntament amb Eva Sánchez, d’aquesta aventura que va néixer emparada per l’Associació de Veïns de Cerdanyola a Mataró.

Al Jesús se’l va emportar la Còvid quan tenia 70 anys i moltes ganes de viure. No feia gaire que, gràcies al seu esperit lluitador, havia vençut altres malalties greus, però no va poder vèncer la seva darrera batalla contra el Coronavirus.

El vaig conèixer quan Ràdio la Veu començava, encara al local de l’Associació de Veïns. Ell estava al control mentre l’Eva em feia una divertida entrevista com a regidor de Cultura i Participació. Vam parlar de molts temes importants, però de forma distesa i passant-nos bé. En Jesús no se’n podia estar de dir-hi la seva.

Ell venia de fer un programa musical a la desapareguda Ràdio Duba i no li va costar gaire sumar esforços amb qui llavors era presidenta de l’Associació de Veïns de Cerdanyola.

A Ràdio la Veu TV hi tenia dos programes, ambdós amb periodicitat setmanal: “Tu y yo, 60, 70, 80, 90 i más”, un programa musical que recordava la música de dècades ja passades, i “Tu y yo, tertúlia”, una tertúlia sobre l’actualitat i altres temes que ell o en Ramon s’encarregaven de proposar.

No pensàvem igual amb moltes coses, però sempre s’hi podia parlar. L’opinió mai passava per sobre del respecte i la relació personal. A causa de les restriccions per la pandèmia ens ha quedat pendent una celebració, de la qual ell n’era l’impulsor, que ara servirà per reunir-nos i fer un homenatge a una de les ànimes del projecte de la Veu.

Comercial de professió, el tracte amb la gent era la seva especialitat. Al seu comiat va quedar demostrat que, a més, era una personal important per a tota la seva família, als quals sabia fer costat i divertir-los, si feia falta.

Us deixo les imatges, en companyia d’en Ramon, el més gran col·laborador, de la seva primera tertúlia gravada en vídeo. Els que hi hem participat el recordarem sempre.

 

Quim Fernàndez