El Partit Animalista (PACMA) ha convocat una manifestació aquest Diumenge dia 8 d’agost a Mataró a les 11 del matí al Passeig Marítim.

PACMA reclama un lliure accés dels animals a les platges, rius i altres llocs d’esplai amb animal, dintre de l’acció #playasparatodos que pretén ser el punt de partida d’altres mobilitzacions arreu de l’estat espanyol.

Segons PACMA

no existeix cap informe higienicosanitari que relacioni la presència d’animals a la platja amb insalubritat o amb riscos de salut per als banyistes, de tal manera que les polítiques discriminatòries semblen estar basades en prejudicis més que en fets constatables. Tampoc hi ha registres de problemes de convivència en aquelles poques platges en les quals està permès l’accés d’animals

Aquest estiu PACMA ha convocat diferents actes en algunes platges d’Espanya per a exigir una solució, sobretot tenint en compte que entorn d’un 25% de les llars espanyoles ja conviuen amb gossos.