El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat el confinament nocturn ordenat pel Govern de la Generalitat per combatre l’avanç de la pandèmia.

Pel que fa al Maresme la mesura, que té una durada de set dies prorrogables, afecta 28 dels 30 municipis. Només no estan incloses Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.
El toc de queda s’activarà aquesta nit en el tram horari comprès entre la 1 i les 6 de la matinada.

 

Segons informació del consell comarcal del maresme, el Maresme registra prop de 3.000 nous contagis aquesta setmana. La incidència més gran és dona en persones de fins a 39 anys.
La tensió a l’atenció primària es comença a traslladar als hospitals que han comptabilitzat 29 nous ingressos a planta i 5 pacients més a les UCI.

La dada positiva és que no s’ha registrat cap defunció.

 

Les contractacions cauen un 30% a conseqüència de la COVID, La crisi pel coronavirus ha tingut un fort impacte sobre la contractació. La pandèmia, a més, ha perpetuat el model que impera a la comarca reforçant el pes de la contractació temporal eventual per circumstàncies de la producció.

En un any marcat per l’aturada obligada de l’activitat a partir de l’aprovació de l’estat d’alarma, el Maresme va computar l’any 2020 78.378 nous contractes que es van concentrar en un 60% en les considerades “ocupacions elementals” i en el grup de “treballadors dels serveis de la restauració, servei personals i venedors”.