Aquest diumenge 11 de juliol el Jovent Republicà ha organitzat conjuntament amb el col·lectiu Pública a Judici i el grup de suport Pol Absolució un acte a Mataró amb joves represaliats per denunciar que “la repressió de l’Estat espanyol no s’ha aturat”. L’acte ha comptat amb la participació d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana, Kènia Domènech, portaveu del Jovent Republicà i Laura Roger, militant del moviment estudiantil.

 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana reivindiquen que: “l’amnistia és l’única solució possible per aturar en sec la repressió de l’Estat espanyol”. La portaveu de l’organització juvenil, Kènia Domènech va afegir, en un acte celebrat a Mataró, que: “La repressió ha passat de les cares visibles a les persones anònimes” i que “davant d’això el jovent ens plantem”.

Oriol Junqueras, que va participar a l’acte, va recordar que la pena d’inhabilitació que encara té li impedeix exercir de professor a la universitat, el seu ofici de sempre. Junqueras va afirmar que: “la repressió l’apliquen per intentar fer-nos por, per intentar fer por a la nostra gent” i que això es fa palès amb les “més de 3.300 persones represaliades”. El líder d’Esquerra Republicana va explicar també que “els aparells de l’Estat sobretot persegueixen aquells que són capaços de construir grans majories” i que “La nostra principal força és la gent, el vot i la democràcia”. Per aquest motiu va destacar el valor les xarxes de suport i que “de la mateixa manera que nosaltres ens hem sentit acompanyats durant el temps que hem estat a la presó, mai us deixarem sols”. Dirigint-se als represaliats de l’acte i visiblement emocionat va concloure: “No deixarem a ningú pel camí. Cadascú dels nostres és una peça imprescindible per arribar a l’autodeterminació, la independència i la República”.

Un altre participant a l’acte va ser el jove de vint anys Pol Serena, que va participar en la manifestació de la vaga del 21 de febrer del 2019 convocada per la Intersindical i que portava per lema “Sense drets no hi ha llibertats”, amb motiu de l’inici del judici als líders del procés. Pol Serena ni tan sols va ser identificat per la policia en aquella manifestació, a la qual no hi va haver incidents destacables, però quatre mesos més tard els Mossos d’Esquadra el van venir a detenir a casa seva i ara està immers en un procés judicial en què la Fiscalia li demana un total de 8 anys de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat, ocupació de via pública i lesions. El seu judici tindrà lloc el dilluns 19 a l’Audiència Provincial de Barcelona.